De kledingbieb voor baby's

10 originele kraamcadeaus

Omdat ik als een van de laatste in mijn vriendenkring een kind kreeg had ik in eerste instantie voornamelijk ervaring met het geven van kraamcadeaus maar tegenwoordig ben ik ook de ervaring van het krijgen ervan rijker. In deze blogposts een aantal van mijn favoriete cadeaus die ik ooit gegeven, (of wou dat ik) gekregen heb.

1. Een (zelfgekookte) maaltijd.
De eerste dagen met een mini erbij zijn hectisch voor jou en je partner en tijd om eten te koken schiet er soms bij in. Vrienden die op de stoep stonden met een heerlijke sushi schotel kwamen bij ons heel hoog binnen in de kraamcadeau top tien

zelfgestookte maaltijd en bioscoop

2. Date Night
Cadeubonnen heb je er in alle soorten en maten van verschillende winkels en ketens maar een bon voor een betrouwbare oppas (of bied zelf deze dienst aan) zodat zodra men eraan toe is samen met de partner op date night te gaan in combinatie met bijvoorbeeld een bioscoopbon is weer eens wat anders.

3. Naampuzzel
De naam van het kindje is natuurlijk uniek en speciaal en daarin kun je verschillende persoonlijke cadeaus kopen. De naampuzzel van crea8 vind ik bijzonder mooi en staat ook nog eens heel leuk op de kinderkamer. 

naampuzzel en (voorlees) boeken

4. Boeken
Een boek is bijna altijd een leuk cadeau om te geven op te krijgen. Dit zijn een paar van de favorieten:
Natte dingen: In de dingen serie zijn verschillende dingen in de wereld aan de hand van mooie en bijzondere foto’s vastgelegd. Van dingen die kunnen rijden, buitendingen en dingen die je alleen in Nederland ziet is het badboekje Natte dingen misschien wel de leukste

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes Voor als een kindje iets ouder is een mooi boek met 100 verhalen over inspirerende vrouwen. Persoonlijk vind ik dit boek helemaal niet alleen leuk (en leerzaam) voor meisjes en staat het ook voor mijn jongensmini in de kast.

Vrolijk – Mies van Hout Een unieke en mooie tekenstijl waarin emoties prachtig worden verbeeld en waarmee je zelf met fantasie mooie verhalen kunt creeren.  

Gefeliciteerd, vandaag is jouw dag! (Oh the places you’ll go) Een klassieker van dr Seuss maar een mooi boek met een prachtige boodschap om cadeau te doen. Ps er is ook een baby-variant van en die kun je hier vinden.

5. Baby kijkkaarten
Wee gallery heeft een serie kaarten ontwikkeld speciaal voor baby’s. Door het zwart/wit contrast kunnen ze de vlakken goed van elkaar onderscheiden en bekijken. Je kunt de kaarten bij verschillende (baby)winkels kopen en op de website van Wee Gallery kun je bekijken welke ze allemaal hebben.

Art cards en bijspeeltje

6. Oli & Carol
De bijt en badspeeltjes van dit merk zijn in zoveel originele soorten, kleuren en vormen dat ze een feest zijn om te geven en te krijgen. Hoewel we de vintage dieren heel leuk vinden blijven de speeltjes in de vorm van groente en fruit hier de favoriet om te geven en met stip op 1 staat Bruct the Broccoli! Je kunt ze hier allemaal bekijken.

7. Speen van Wubbanub
Voor ons was dit cadeau echt de lifesaver toen we die 3 dagen na de geboorte in het ziekenhuis van vrienden kregen. De speen die eraan zit is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten en wordt door veel ziekenhuizen op de neonatologie afdeling gebruikt. Het knuffeltje is niet alleen heel schattig en leuk voor iets oudere kinderen om mee te spelen het zorgt ook voor gewicht aan de speent waardoor hij goed blijft liggen. Ze zijn bij verschillende winkels en online te krijgen en op de site van Wubbanub kun je bekijken welke schattige dieren er allemaal zijn. 

wubbanub en gezamenlijk cadeau

8. Gezamenlijk cadeau
Natuurlijk heeft niet iedereen een enorm budget voor een mooi kraamcadeau. Door met een aantal mensen samen te doen kun je een mooi cadeau kopen, iets wat je misschien zelf niet zo snel zou aanschaffen maar wel heel mooi is. In mijn geval was dit een slaapzak met een Luipaard erop van het Franse merk Anatology en oh wat was ik blij toen mijn vriendinnen daarmee kwamen. De collega’s van mijn vriend hebben een loopfiets van Bandits & Angels gegeven en omdat je hem van driewieler tot tweewieler in verschillende standen kunt ombouwen hebben we hier met 2,5 nog steeds plezier van. Tenslotte hebben we de Hangloose baby zelf aangeschaft maar deze heb ik ondertussen al een aantal keer uitgeleend en als tip voor een gezamenlijk cadeau gegeven want de box hebben wij eigenlijk alleen maar gebruik in combinatie met deze hangmat waar de mini heel wat uurtjes heerlijk in heeft liggen snoozen.

9. De XL hydrofiel
Van de gehele babyuitzet heb ik niets zo vaak gebruikt als een hydrofiele doek. Een mooie XL variant kun je gebruiken om je baby mee in bakeren, over de kinderwagen heen te hangen, je mini mee af te drogen, om hem of haar op te leggen als je in de zomer buiten bent of om over je schouder te draperen als je wat privacy wilt met voeden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk heb je al doeken voor een paar euro maar een mooie luxe variant niet alleen een heel handig maar ook mooi cadeau om te krijgen. Nana swaddle heeft echt prachtige doeken van heerlijke materiaal, met prachtige details en modieuze kleuren. En bij Aden en Anais hebben ze zoveel mooi prints dat het moeilijk kiezen is, deze set behoort tot mijn favorieten.  Tenslotte zijn de handgeverfde met duurzame verf van Boromini ook echt een aanrader om cadeau te doen.

hydrofiel en bieby cadeaubon

10. Bieby
Ik vond het heel leuk om zelf de outfits voor mijn mini uit te zoeken. Gelukkig wisten de meeste mensen dat die op bezoek kwamen en viel het aantal outfits mee maar ik heb toch een aantal rompers en pakjes linea recta als reserve voor op de crèche meegegeven. Als je een cadeaubon geeft van Bieby kan iemand zelf de outfits voor zijn of haar mini uitzoeken en inwisselen zodra ze eruit gegroeid zijn. Je kunt een cadeaubon hier bestellen.