De kledingbieb voor baby's

8 Wastips voor babykleding

Met een kleintje erbij zul je merken dat het aantal wassen dat je draait behoorlijk kan toenemen want ja, soms is het gewoon een knoeiboel. Naast dat je nieuwe kleding kunt huren, bieden we ook gebruikte en gedragen kleding aan in onze bieb. Kleding van kwalitatieve (en duurzame) merken blijft namelijk vaak erg lang mooi en in vorm ook als je al een groot aantal keer gewassen is. We zetten in dit artikel nog een aantal wastips op een rijtje die je ook thuis kunt gebruiken.

 

1. Was je wasmachine
Dit is vooral van belang als je de eerste kleertjes voor baby gaat wassen. Onze wasmachine gebruiken we erg vaak en vooral als je uit mileu-oogpunt vaak op een lage temperatuur wast is het goed om eens in de zoveel tijd de machine te reinigen door hem leeg om de hoogste temperatuur een programma te laten draaien zodat al het vuil en bacteriën worden verwijderd.

2. Gebruik een neutraal wasmiddel en geen wasverzachter.
De huid van pasgeboren baby’s is zacht en teer, zorg er daarom voor dat je de kleertjes met een wasmiddel wast wat hypo-allergeen en ph-neutraal is. Zelf gebruiken wij de producten van Seepje die 100% natuurlijk zijn.
In wasmiddel zitten vaak geur en kleurstoffen en daar wordt een babyhuidje over het algmeen ook niet vrolijk van dus laat ook deze achterwege.

3. Strijk en stoom kleding
Door babykleding te strijken (op de hoogst mogelijke temperatuur) of te stomen (dit doen wij bij Bieby bij al onze gedragen kleding) dood je de meeste bacteriën die mogelijkerwijs nog in het kledingstuk zouden kunnen zitten na het wassen.

4. Kak, een vlek
Babypoep, met een mini zal het regelmatig gebeuren dat alles niet netjes in de luier blijft zitten. Heb je hele vieze rompers en kleding laat ze dan een uurtje weken in een badje met wat soda en water en was ze daarna Als poepvlekken er niet helemaal uit gaan kun je het kledingstuk even in de zon leggen, dit zorgt er ook voor dat de vlekken verdwijnen.

5. Melkvlekken
Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft er wil nog weleens niet alles blijft keurig in je mini zitten. Hoewel je melkvlekken (vooral op lichte) kleding niet altijd goed ziet zitten, kunnen ze op den duur wel een beetje zurig gaan ruiken. Je kunt ze het beste verwijderen door ze in een bak met water en citroen te weken en daarna te wassen. Omdat citroen kleuren kan bleken is dit alleen geschikt om te doen bij lichte kleuren.

6. Good old groene zeep
Misschien ken je het nog wel als iets ‘van vroeger’ maar groene zeep is heel erg geschikt om verschillende soorten hardnekkig vuil te verwijderen.


7. Less is more
Gebruik niet te veel wasmiddel. Wasmiddelen worden steeds geconcentreerder. Je hebt vaak veel minder nodig dan je denkt. En vooral met zachter water kun je nóg zuiniger doseren: gemiddeld ruim 30% minder. Wil je weten wat de hardheid van jouw water is dan kun je dit op deze website bekijken


8. Droog natuurlijk
Een droger is uberhaubt niet het meest duurzame apparaat maar voor mini’s die razendsnel groeien is een droger helemaal niet ideaal omdat je het risico loopt dat kleding nog net ietsje sneller krimpt. En na een droogbeurt wordt het helemaal lastig om eventuele hardnekkige vlekken nog uit een kledingstuk te krijgen. Dus liever hang je ze hangend en buiten te drogen.

Extra tip: jassen
Een jas wassen: daar zien best veel mensen tegenop. Want hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat de materialen mooi blijven? En welke stappen moet je precies nemen? op de site van jas.nl lees je een aantal handige tips hoe je dit het beste kunt doen.