De kledingbieb voor baby's

Hoe ik mijn mini langer (met speelgoed) liet spelen.

Momenteel zit onze mini midden in de dreumes fase en ik moet zeggen dat ik deze fase ontzettend leuk vind omdat hij zoveel nieuwe dingen leert en ontdekt en ik door hem weer met andere ogen naar de wereld ben gaan kijken. Ik vind het heerlijk om te kijken hoe hij aan het spelen is.

Alleen duurt het spelen nooit zo heel lang voordat hij verveelt raakt en op zoek gaat naar ander vertier. Wat inhoudt dat de kat ruw verstoord wordt tijdens haar dutje of mijn vriend of ik tot speeltoestel worden omgedoopt.

Tip 1: speelgoed opdelen

Op een gegeven moment viel het me op dat als ik ergens op bezoek ging met mijn zoontje dat hij dan veel langer zichzelf kon bezighouden en spelen dan dat hij thuis deed. Nieuw en onbekend speelgoed is natuurlijk ook veel interessanter dan de berg bekende spullen die hij thuis had liggen.
De dagen daarna ben ik gaan opletten hoe en waarmee hij thuis speelde en het viel me op dat hij eigenlijk maar zo’n 4 a 5 dingen gebruikte en de rest raakte hij niet aan. Ik besloot toen om zijn speelgoedvoorraad te gaan opdelen in verschillende ‘groepjes’ van 5 a 6 dingen en die wekelijks te gaan rouleren. Het aanbod waarmee hij nu wekelijks speelt is beperkter, maar daar lijkt hij geen last van te hebben. Telkens als ik het inwissel voor nieuwe spullen (her)ontdekt hij weer speelgoed alsof het nieuw is en ook merk ik dat hij er weer langer mee speelt.

Tip 2: speelgoed verspreiden

Daarnaast kreeg ik ook nog de tip om het speelgoed te verspreiden door de ruimte, zodat hij op ontdekkingstocht kan gaan naar zijn speelgoed. Ook dit werkt erg goed en bevordert het zelfstandig spelen. Elke middag tijdens zijn slaapje verdeel ik zijn speelgoed door de kamer en zodra hij wakker is, kan de speurtocht beginnen. Ik merk dat hij er echt plezier in heeft. Vooral toen hij begon met lopen zorgde het verder uit elkaar liggen van speelgoed er ook voor dat hij de afstanden nu ook lopend probeert te overbruggen. En bijkomend voordeel van de beperkte speelgoedvoorraad is dat je ook een stuk sneller klaar bent met opruimen.