De kledingbieb voor baby's

Interview met Limobasics

Bij BIEBY bieden we een selectie aan van modieuze en duurzame merken. Om de merken en mensen erachter wat beter te leren kennen plaatsen we de komende weken interviews op ons blog. In deze editie is het de beurt aan Olaf en Fieke van Limobasics

Hoe is het merk Limobasics ontstaan?  

Fieke opende haar eerste geboortewinkel genaamd Limobebe in Barcelona in 2003. De New Born basic collectie was en is onderdeel van het Lifestyle concept voor babies wat in die tijd een geheel nieuw concept was voor Spanje. Limobasics wilde in Spanje graag breken met de traditionele manier om babies te kleden en voerde in plaats van het klassieke roze en lichtblauw kleuren als fucsia, aqua en lime in.

 

Hoe zijn jullie aan de naam Limobasics gekomen? 

De grootouders (van Fieke) hadden in Belgie (1947) een zaak met meubels en kinderkleding die LIMO heette, bij het besluit om de winkel in Barcelona Limobebe te noemen was de link naar Limobasics dus als vanzelfsprekend.

LIMO komt van LI-ngerie et MO-bilier (beddegoed en meubles)

 

Welke 3 woorden zou je gebruiken om Limobasics  te omschrijven?

Kwaliteit , tijdloos en minimalistisch 

 

Wat betekent duurzaamheid voor jullie en hoe beïnvloedt dit Limobasics?

Door het gebruik van een hoogwaardige kwaliteit katoen en een duurzaam kleurproces proberen we onze klanten te motiveren om de kledingstukken van Limobasics door te geven zodat er meerdere babies gebruik van maken.

 

Wie of wat inspireert je? En hoe is dat bijvoorbeeld terug te zien in de collectie?

Ik heb van mijn oma geleerd wat goede kwaliteit is wat stoffen betreft en aangezien onze planeet o.a. door fast fashion enorm te leiden heeft ben ik er des temeer van overtuigd dat het nodig is om goeie basisstukken te hebben die lang mee gaan en die niet mode onderhevig zijn. 

 

Wat zijn jouw/jullie favoriete items uit de collectie?

Op dit moment het sweatjasje met muts en de strepen t-shirts en het nieuwe nachthemd voor mama´s (en –niet- mama´s)

  

Kun je al iets vertellen over de volgende collectie en/of over de ambities voor de toekomst.

Het plan is om binnen afzienbare tijd een kleine collectie speciaal voor prematuurtjes en couveuse kindjes te presenteren

 

bekijk hier de uitgebreide selectie van Limobasics die wij te huur aan bieden bij BIEBY.