De kledingbieb voor baby's

Interview met nOeser

Bij BIEBY bieden we een selectie aan van modieuze en duurzame merken. Om de merken en mensen erachter wat beter te leren kennen plaatsen we de komende weken interviews op ons blog. In deze editie is het de beurt aan Annuska van nOeser.

Hoe is het merk nOeser ontstaan?  

Annuska Toebast-Wensink richtte in 2013 babykleding- en kinderkledingmerk nOeser op. De naam komt van haar bijnaam 'Noes'. Annuska maakte altijd al graag kinderkleding voor haar eigen kids. Toen vriendinnen jaloers werden op die toffe kinderoutfits, vroegen ze of 'Noes' ook kleding voor hun kinderen wilde maken. Annuska had een beter plan: ze maakte van haar hobby haar werk en lanceerde kinderkledingmerk nOeser. Haar kledingmerk moest natuurlijk wel voldoen aan haar eigen eisen voor goede kinderkleding: 

1.       Fashion voor de kinderen is speels! In de nOeser vind je daarom altijd een grappig thema terug; een herkenbaar onderwerp met een knipoog, uitgewerkt in grappige prints en designs.
2.       Gemaakt met een 'goed hart'. Bij nOeser werken we samen met fabrieken die goed zorgen voor hun medewerkers en voor het milieu (GOTS-gecertificeerd). We laten onze kleding uitsluitend maken van gecertificeerd biologisch katoen
3.       Geschikt om eindeloos in te spelen. Kinderen zien de wereld als één grote speeltuin. We vinden dat je dat zo lang mogelijk moet koesteren en stimuleren. Daarom maken we hoogwaardige kleding waar je kindje eindeloos in kan spelen. Mits je de kleding goed onderhoudt. Zie onze pagina Wasvoorschriften

Deze drie kledingeisen vormen de basis van de nOeser-filosofie: A Playground for Endless Opportunities

Wie of wat inspireert je? En hoe is dat bijvoorbeeld terug te zien in de collectie?

Voor onze collecties laten we ons steeds door een nieuw thema inspireren. Bekijk de thema's in onze campagne-filmpjes. Vanuit het thema bedenken we mooie of grappige prints en designs. De nOeser prints zijn altijd een mooie aanleiding voor een leuk verhaal voor het slapengaan: "Wat heeft de krokodil op je shirt meegemaakt vandaag? Waar heeft de haai op je broek vandaag gezwommen? Heeft hij mensen gered, of boeven gevangen?". Of (zeer pedagogisch) je kunt je kindje vragen waar de zeemeermin op het shirt vandaag blij van werd. 

Wat zijn jouw favoriete items uit de collectie?

De favoriete items uit de huidige collectie zijn bijvoorbeeld het terry sweat stof shirt met het bijpassende shortje ideaal voor de Nederlandse voor-zomer.

Deze Victor sweater kun je bij BIEBY huren klik hier om naar de productpagina te gaan.

Het super comfortabele shortje hebben we uiteraard ook in de collectie en kun je hier vinden.