De kledingbieb voor baby's

Ken je deze nog? De leukste vintage speelgoed vondsten.

Toen onze mini een jaar werd, hebben we in plaats van nieuw speelgoed onze families gevraagd om ‘vintage’ spullen te geven, die nog van mij/mijn partner en neefjes en nichtjes zijn geweest. Het bleek een groot succes, de kleine meneer zag geen verschil tussen oud en nieuw speelgoed en voor mij en mijn vriend was het superleuk om ‘ons’ oude speelgoed terug te zien waar we zoveel leuke herinneringen aan hebben (en waar we stiekem ook nog even mee spelen als mini op bed ligt).

Bijkomend voordeel is dat het speelgoed van vroeger behoorlijk robuust gebouwd is en nog niet op batterijen of met een touchscreen werkte. 

Dit is een lijstje met favorieten (waaruit duidelijk blijkt dat ik een kind van de jaren 80 ben) en fan van Fisher Price:

 

SHAPE SORTER

 

Vormenstoven zijn er in vele soorten en maten en nu ook nog volop verkrijgbaar. Wat ik leuk vind aan dit exemplaar is dat je naast de vormen in de juiste vakjes er ook nog eens deurtje opzetten die je op verschillende manieren open kunt doen.

BADBOOT

 

Deze badboot is het lievelingspeeltje in bad. Het robuuste poppetje kan gemakkelijk in het bootje worden gezet en pakt ook gemakkelijk vast. Met de blokjes die allemaal voorzien zijn van verschillende aantallen gaatjes kun je heel erg leuk water overgieten. 

STERREN RAMMELAAR

Een klassieker van het merk Ambi Toys wat nu nog steeds dezelfde items als 20 jaar geleden produceert en verkoopt. Ze zijn onder andere hier te verkrijgen. 

LOOPSTOK

Eigenlijk moet hier een filmpje bij want als je loopt maakt de stok een soort fluitend muziekje en komen de kopjes om en om naar boven. Sinds onze mini loopt heeft hij hier al heel wat rondjes mee gelopen.  Af en toe verstoppen we de stok wel, want hoe leuk het deuntje ook is, het gaan op den duur toch een klein beetje op je zenuwen werken.

 

MINI BUS

Een busje in net een wat kleiner formaatje wat ik altijd gemakkelijk in mijn tas kan stoppen als we ergens naartoe gaan en ik toch iets ter entertainment bij me heb.

Wij hadden het geluk dat onze ouders en schoonouders bijna de complete kinderinboedel op zolder hebben bewaard, maar een beetje speurwerk op Marktplaats en online en je kunt nog heel veel van deze pareltjes vinden, vaak nog voor een hele redelijke prijs.  

Oh en ik kan niet wachten tot onze mini twee jaar wordt want dan krijgt hij het keukentje en de garage!