De kledingbieb voor baby's

Lief dagboek

Vanaf mijn pubertijd heb ik dagelijks onder begeleiding van mijn favoriete bands van die tijd, de Smashing Pumpkins en Radiohead heel wat pagina’s gevuld met mijn gedachten en belevenissen, die overigens vrij vaak betrekking hadden op Rooie Robert uit de 6e waar ik en mijn beste vriendin een mega crush op hadden. Een baby met Robert, of eigenlijk überhaupt een gesprek is er nooit gekomen maar het schrijven is wel gebleven.

Toen ik zwanger was (en in Parijs woonde en werkte) kocht ik dan ook een kek boekje met een Eiffel toren op de achtergrond en hield vrolijk alle belevenissen die in mijn buik en in de lichtjes stad plaatsvonden. Nog steeds, vind ik het heerlijk om te schrijven met op de achtergrond een muziekje erbij. Toevallig was dat ook een terugkerende vraag in het dagboek, waar ik per maand kon bijhouden naar welke muziek ik luisterde (en welke films ik keek en boeken ik las). Dit heb ik vrolijk voortgezet in een dagboek van het eerste jaar van onze mini. Ook al is het niet eens zo heel lang geleden, ik vind het toch al leuk om terug te lezen hoe ik me voelde toen ik zwanger was en hoe de eerste maanden met onze kleine mini me waren want veel dingen ben ik nu toch alweer vergeten.

Helaas moet ik toegeven dat de drift voor foto’s en herinneringen vastleggen wel een beetje is weggeëbd.  En nu ik er deze blog over schrijf besef ik me dat ik dat toch wel jammer vind en ga ik vanaf nu de traditie weer herstellen om tenminste 1 keer per maand de tijd te nemen om de hoogte (en peuterdieptepunten want die zijn er uiteraard ook) vast te leggen voor later. 

Al deze dingen bewaar ik samen met andere spulletjes zoals zijn eerste pakje, het geboortekaartje, het mutsje uit het ziekenhuis zijn speen in een time capsule (nou ja eigenlijk gewoon een grote doos met heel groot zijn naam erop geschreven, waarvan ik de inhoud later overhevel naar een permanent omhulsel). 

In mijn kraammand heb ik zelf een eerste jaar dagboek gekregen en dus niet zelf uitgezocht en toen ik even online ging snuffelen dacht ik eerst dat er maar een beperkte keuze was, maar even doorzoeken leverde toch wat mij betreft een aantal mooie pareltjes op: 

Een strakke stijl met een leren kaft

bekijk het dagboek hier 

Ook handig hier houden ze rekening dat en gezin niet altijd bestaat uit een vader en moeder en hebben ze varianten voor verschillende gezinssamenstellingen

bekijk het dagboek hier

In plaats van een boek kun je ook kiezen voor een iets andere vorm, bijvoorbeeld deze in kalendervorm

bekijk het dagboek hier 

En hoe prachtig zijn de illustraties en de omslag van dit boek van Peeps Paper Products. Als groot dierenliefhebber springen hier de hartjes spontaan in mijn ogen.

en de maandkaarten zijn ook fantastisch

bekijk het dagboek hier en de maandkaarten hier

Je kunt natuurlijk ook zelf een heel mooi blanco fotodagboek laten drukken met de naam en geboortedatum van je kindje erop en deze zelf vullen met foto’s en verhalen. 

Take care of all your memories. For you can not relive them - Bob Dylan