De kledingbieb voor baby's

Mijn eerste maand(en) lifesavers

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik van allerlei kanten lijstjes toegespeeld met spullen die ik echt MOEST aanschaffen. Nu ruim een jaar later kan ik stellen dat een aantal van deze dingen totaal overbodig en ongebruikt zijn gebleven maar er zijn een aantal producten (waarvan de meesten overigens niet op de lijstjes stonden) die ons leven echt een stuk aangenamer hebben gemaakt.

 

     De Wubbanub

De eerste dag na de geboorte ging in een roes voorbij maar tijdens de tweede nacht kwamen we erachter dat we de nachtrust even gedag konden zeggen. Aangezien er geen handleiding met de mini werd meegeleverd moesten we zelf op zoek gaan naar manieren die hielpen om hem in slaap te krijgen (en te houden). Het trucje bleek een pink in zijn mond, maar tja dat lag niet heel lekker en soms doezelde ik weg en was ik bang dat mijn hand zijn hoofd zou vermorzelen of verstikken. Hoe welkom was dan ook het kraamcadeau dat we de volgende dag kregen. Een Wubbanub, een speen met een knuffelbeestje eraan. Vanaf het moment dat we hem in z’n mondje stopte sabbelde hij er tevreden op en ook de uurtjes nachtrust liepen in recordtempo op. Door het gewicht van het beestje blijft de speen namelijk goed zitten en toen ie wat ouder was kon hij hem gemakkelijk  zelf in zijn mond stoppen. De speen is overigens ook medisch goedgekeurd en wordt ook op neonatologie afdelingen van ziekenhuizen verkocht.

Oh ja en naast dat het een superhandig ding is, zijn er ook heel veel verschillende leuke beestjes en ziet je mini er ook super cute uit met zo’n ding.

Meer info over de Wubbanub  vind je hier

 

     Ergobaby 360

Over het algemeen was onze mini super rustig en tevreden maar gedurende de eerste maanden was hij vaak zo tussen 16:00 en 18:00 uur niet zo in zijn hum. Hij wilde dan het liefste dicht bij je zijn. Zitten met hem in je armen was een optie, maar vaak wilde ik ook nog wat rondlopen of wat klaarzetten voor het eten. Op deze momenten was de draagzak een uitkomst. Mini zat lekker dicht tegen me aan, werd rustig van mijn hartslag en ik had mijn handen vrij om rond te lopen en wat dingen te doen.

Naast dat ik het een ideaal ding vond om in huis te gebruiken heb ik de draagzak ook heel vaak gebruikt als ik even de stad in wilde, boodschappen wilde doen of met het openbaar vervoer ergens naartoe ging. Je bent een stuk mobieler dan met de kinderwagen en het is ook wel gezellig.

Ik heb op aanraden van een vriendin gekozen voor een Ergobaby 360, omdat je hem op verschillende manieren kunt gebruiken en met de optie voor dragen op de rug tot de leeftijd van 3 jaar kunt gebruiken.

Je kunt zelf natuurlijk kijken wat jij het prettigst vindt. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een drager met een ergonomische pasvorm waarbij de beentjes van de baby in de zogenaamde kikker of m-positie zitten want dat is beter voor de ontwikkeling van de heupen.

Meer info over de Ergobaby 360 vind je hier

 

     UBBI luieremmer

Tja een luier-emmer was niet een van mijn lievelingsaankopen maar uiteindelijk ben ik erg blij dat ik toch wat vooronderzoek heb gedaan en ik ben nog steeds erg tevreden met mijn keuze. Ik wilde liever geen luieremmer met speciale cassettes of zakjes (die vaak veel duurder en minder duurzaam zijn). Hoewel de UBBI in aanschaf duurder is dan veel andere luieremmers (met casettes) kun je gewone vuilniszakken gebruiken en als je dan uitrekent wat je kwijt bent gedurende de 3 jaar dat je een luier nodig hebt is het de investering meer dan waard.

Daarnaast houdt de emmer ook echt de geurtjes binnen en nu onze mini in de fase zit dat zijn luierinhoud echt stinkt (maar dan ook echt) is dat wel een vereiste.

Meer info over de UBBI vind je hier

 

     Hangloose baby

Zo relaxt als de naam klinkt is dit product ook. Het is een hangmat voor in de box waar je baby heerlijk in kan wegdromen. De hangmat heeft een versteviging waardoor ie niet doorzakt en het veilig en comfortabel is voor je baby. Het oog wil ook wat en de hangloose ziet er ook nog eens erg leuk uit en is geïnspireerd op origami en kun je hem daardoor ook in een comfortabel nestje vouwen. Is je baby uit de hangmatfase gegroeid dan is het ook nog een zacht en lekker box of speelkleed.

Onze mini is er ondertussen uit maar veel mensen en hij is nu on tour bij alle nieuwe edities in de vriendengroep wiens kids er ook allemaal heerlijk in liggen te snoozen.

Meer weten klik dan hier

Kortom dit zijn de producten waar de moeder in mij heel erg blij van werd. Uiteraard is dit voor iedereen persoonlijk en ik ben benieuwd wat de producten waar jullie heel gelukkig van werden?

Dit artikel is niet tot stand gekomen door middel van sponsoring.

Coverfoto: Hangloose Baby