De kledingbieb voor baby's

Minsgame deel 2: capsule collectie voor mij en de mini

Nadat ik de badkamer een aantal maanden geleden onder handen heb genomen om hem te dreumesproofen en te ontspullen is het nu de beurt aan de slaapkamer, waarbij de grootste uitdaging zit in het uitdunnen van de garderobe.

 

In mijn eerste blog schreef ik al dat ik minimaal een jaar lang geen nieuwe kleding meer zou kopen. Ondertussen is mijn kledingvoorraad na een aantal verkooprondes online en via markten behoorlijk uitgedund maar nu wil ik nog een stapje verder gaan en afgelopen voorjaar heb ik mijn collectie uitgedund tot 33 stuks.

 Die 33 items komen van project 333, een initiatief wat is gestart door Courtney Carver die als eerste een gedurende 3 maanden leefde van een capsule collectie bestaande uit 33 items. Anders dan Courtney geef ik mezelf iets meer speelruimte en heb ik de accessoires in mijn capsule collectie erbuiten gehouden.

Als start heb ik alle items uit mijn kleding en schoenenkast gehaald en ik ben gaan sorteren. Ik maakte 3 bakken. Een met een kaartje houden, een met misschien en een met weg.

De items in de eerste bak gingen direct op stapeltjes en toen ben ik de items van de misschien bak gaan vergelijken met die op de ja stapel om zo tot een uitgebalanceerd geheel te komen. Tenslotte heb ik de items uit de nee bak weggegeven of verkocht.

 Aan het einde van deze voorselectie bestond de stapel ja items nog steeds uit veel meer items dan de 33 die ik met mezelf had afgesproken. Ik ben toen gaan kijken naar een kleurenpallet en legde kleuren bij elkaar die ik onderling goed met elkaar kon combineren en lette er ook op dat ik met laagjes kon gaan werken zodat ik zowel op warme als op koudere dagen een comfortabele look kon samenstellen.

 Alle items die ik na afloop overhield heb ik in dozen gedaan en staan nu in de berging zodat ik na afloop van de 3 maanden weer kan ‘winkelen’ in mijn eigen garderobe voor de volgende 3 maanden.

Het resultaat?
Zie hieronder de items die ik heb geselecteerd voor mijn voorjaarsgarderobe

Witte sneakers - Isabel Marant

De mini
Naast mijn garderobe heb ik ook voor mijn mini een capsule garderobe samengesteld en dit zijn de 19nitems die ik voor hem heb geselecteerd (excl 6 rompers: 2 met lange mouwen, 2 korte en 2 mouwloze en zijn jas)

 

We hebben deze capsule collecties nu een paar weken in gebruik en het bevalt heel erg goed. Niet alleen is het heel overzichtelijk wat je allemaal hebt, is het ook gemakkelijker kiezen en ik merk dat er nog steeds meer dan genoeg is om mee te combineren om er toch elke dag leuk (en anders) uit te zien.