De kledingbieb voor baby's

Ode aan de hydrofiel

Tegen het einde van mijn zwangerschap brak er opeens een soort collectieve lofzang uit van alle moeders in mijn omgeving die mij verzekerden dat je NOOIT genoeg hydrofiele doeken (groot en klein) kon inslaan.

Nadat ik eerst nog even had doorgevraagd wat het nou eigenlijk waren, aangezien dit een begrip was wat nog niet in mijn vocabulaire was doorgedrongen, heb ik daarna plichtsgetrouw mijn stapeltje ingeslagen.
Anderhalf jaar later kan ik zeggen dat ik ook tot het genootschap van hydrofiel lovers ben toegetreden. Van de gehele babyuitzet is dit het item wat echt onmisbaar is en wat ook wel omgedoopt kan worden tot het 101 dingen doekje want je kunt hem voor zoveel zaken gebruiken.

Een paar toepassingen:
• Om op te liggen (XL)
• Om onder te liggen thuis of in het park (XL)
• Bescherming tegen de zon in de kinderwagen
• Om op te verschonen
• Als spuugdoek
• Als slab
• Om af te drogen (XL)
• Om in te bakeren (XL)
• Als sjaal voor jezelf

En heb je ze niet meer nodig voor je mini’s dan zijn ze nog ideaal om je eigen haar te wikkelen na het douchen en ook als schoonmaakdoek hebben ze een prima tweede leven.

Hydrofiele doeken zijn er in alle maten, kleuren en kwaliteiten, maar aangezien het items zijn waar je zoveel plezier van hebt een paar van mijn favorieten die gemaakt zijn van duurzame materialen:

    Kidscase


Dit merk heeft naast de ontzettend leuke outfits die je via BIEBY kunt huren ook nog een aantal mooie hydrofiel doeken en ze zijn momenteel ook nog leuk geprijsd. Je kunt de doek van de foto hier vinden.

 

    Done by deer


Voor mijn zoontje hebben we een xl-set als kraamcadeau gekregen. Swaddles vind ik dan ook een erg goede kraamcadeau tip aangezien je er niet genoeg kunt hebben en ze altijd van pas komen.  De serie met de bekende beestje kun je hier vinden.
en naast deze serie hebben ze ook een erg leuke variant met stippen, bekijk deze hier.

    Aden & Anais


Een van de grootste verzameling van (duurzame) swaddles kun je bij dit merk vinden. Deze set met een klassiek print vind ik ook nog eens heel stylish verantwoord. Je kunt de set van de afbeelding hier bekijken.


    Wee Gallery


Misschien ken je dit merk wel van de zwart-witte art cards voor baby’s (ook een leuke tip als kraamcadeau) maar ze hebben ook een mooie collectie van swaddles. De swaddle van de foto kun je hier vinden.

    Fabelab


Naast de hydrofielen heeft dit merk zoveel moois. De doeken zijn extreem zacht en in prachtige effen kleuren waardoor je ze ook mooi voor jezelf als bijvoorbeeld een sjaal kunt gebruiken.
De sagekleurige variant is een van mijn persoonlijke favorieten en dit is de kleur die op de afbeelding staat.

Coverfoto door: Julie Johnson via Unsplash

Dit artikel is niet door middel van sponsoring tot stand gekomen