De kledingbieb voor baby's

Recepten voor de grote en de kleine eter - appel

Vanaf het moment dat je ervoor kiest om je kind te laten eten, tot ze ongeveer een jaar oud zijn en met de pot mee kunnen eten maak je aparte porties voor de kleine en de grote eters. In het begin moest ik hier even een omschakeling in maken omdat ik steeds aparte recepten koos voor de mini en andere voor ons, wat resulteerde in overvolle boodschappentassen. Omdat ik het leuker vond om met z’n allen ongeveer hetzelfde te eten ben ik op zoek gegaan naar recepten met dezelfde ingrediënten voor de mini en voor ons en combineerde die bij elkaar.

In deze terugkerende blogpost combineer ik aan de hand van verschillende leeftijdscategorieën en groenten of fruit, twee verschillende recepten voor de grote en de kleine eter inclusief een boodschappenlijst.

Deze keer is het de beurt aan: de appel


Ik ben zelf opgegroeid met een vader als fruitteler dus al van kleins af aan heb ik appels (en peren) in alle vormen en gerechten gegeten en tot op de dag van vandaag ben ik er dol op. Omdat je met een kleintje niet altijd de nachtrust krijgt die je graag zou willen, deze keer twee recepten voor een powerontbijt waarmee iedereen met een goede boost aan de dag kan beginnen.


Recept voor de kleine eter: Quinoa-appelpap met peer (vanaf 7,5 maand)


Quinoa (spreek uit als kien-wa) lijkt op graan, maar is het niet. Het is een zaadsoort en daarmee ook glutenvrij. Quinoa is een volwaardig eiwit vol aminozuren (bouwstenen voor eiwitten). Belangrijk voor de ontwikkeling dus en een stuk 
gemakkelijker te verteren dan dierlijke eiwitten. Je bereid het eigenlijk zoals je ook rijst of couscous zou maken en het is een leuk alternatief voor havermout!

Hoe je het recept moet bereiden kun je lezen op de website van Easypeasykids.

Overigens zijn de kookboeken ook een echte aanrader en staan ze vol heerlijke recepten voor verschillende leeftijden en daarnaast staan ze boordevol nuttige informatie en tips.

Recept voor de grote eter: Warm Quinoa ontbijt met appel en kaneel

Hoewel ik als echte Hollander jarenlang trouw ben gebleven aan mijn boterham met kaas, is het ook wel prettig om soms iets anders te eten bij het ontbijt en van deze warme ontbijt word ik altijd direct vrolijk.

Hoewel het in het recept in het wordt genoemd voeg ik zelf af en toe nog extra rozijnen en een beetje (griekse) yoghurt toe.

Hoe je het recept moet bereiden kun je vinden op de website van Focus on Foodies

Boodschappenlijst

voor 2 grote eters en 1 kleine: 

• 60 gram quinoa
• 1 grote appel of 2 kleintjes (ik gebruik zelf graag Jonagold of Elstar)
• 1 kleine peer (Conference of Doyenne du Comice)
• 250 ML plantaardige melk (soja of amandel)
• handje walnoten of hazelnoten
• 1 theelepel kaneel
• optioneel: handje rozijnen
• optioneel: 2 eetlepels Griekse yoghurt


EET SMAKELIJK