De kledingbieb voor baby's

Recepten voor de grote en de kleine eter - Venkel

Aan mijn kind is duidelijk te zien dat eten zijn lievelings is. Zowel melk als zijn eerste portie vast voedsel slobberde hij zo naar binnen. Koken vind ik ook geen straf en hem kennis te laten maken met verschillende smaken en texturen was een feest en vaak een smeerboel tegelijk.

Ik merkte alleen wel dat ik een omschakeling moest maken in de routine om in plaats voor 2 monden, voor 3 boodschappen te doen en te koken. Met name de eerste weken kwam ik met afgeladen boodschappentassen thuis en maakte ik een apart menu voor het kleine rupsje nooitgenoeg en voor mij en mijn partner. Omdat ik het leuker vond om met z’n allen hetzelfde te eten ben ik op zoek gegaan naar recepten met dezelfde ingrediënten voor de mini en voor ons en matchte die bij elkaar. In deze terugkerende blogpost zet ik aan de hand van verschillende leeftijdscategorieën en groentes telkens 2 verschillende recepten voor de grote en de kleine eter naast elkaar inclusief een boodschappenlijst.

De eerste beurt is aan de venkel. Ik vind dit zelf een heerlijke groente en is op zoveel verschillende manieren te gebruiken.

De kleine eter: Venkelstampotje (vanaf 4 maanden)

Ik ben zelf dol op stammpotjes en deze van venkel, met tomaat en aardappel is erg geschikt voor de allerkleinsten die beginnen met eten. Je kunt het recept maken met een pan op een fornuis  of door te stomen. Ik heb zelf een stoom en pureer apparaat van Philips aangeschaft en met name voor de eerste hapjes was het ideaal omdat je met 1 kom zowel kunt stomen als pureren.

Het hele recept kun je lezen op de website van Smikkels.

De grote eter: Gestoofde venkel met rozemarijnpuree, cherrytomaten en olijven.

Met dezelfde basis ingrediënten als de voor de mini maar met net wat extra bite en textuur maak je een erg smaakvolle stamppot. Dit recept is veganistisch. wil je toch iets van vlees of vis toevoegen dan zou je goed zalm kunnen toevoegen. Dit is eventueel ook geschikt om toe te voegen aan het hapje voor een mini van 8 maanden of ouder.

Het hele recept kun je lezen op de website van de Krat

Boodschappenlijst 

Voor 2 grote eters en 1 kleine eter

750 gram (kruimige) aardappels
2 venkel
2 bakjes cherrytomaten
40 gram amandelen
50 gram olijven
0,5 zakjej rucola
1,5 teen knoflook

wel nodig maar vast al in huis:
peper, zout en olijfolie 

EET SMAKELIJK!