De kledingbieb voor baby's

Recepten voor de kleine en de grote eter: broccoli

Vanaf het moment dat je ervoor kiest om je kind te laten eten, tot ze ongeveer een jaar oud zijn en met de pot mee kunnen eten maak je aparte porties voor de kleine en de grote eters. In het begin moest ik hier even een omschakeling in maken omdat ik steeds aparte recepten koos voor de mini en andere voor ons, wat resulteerde in overvolle boodschappentassen. Omdat ik het leuker vond om met z’n allen ongeveer hetzelfde te eten ben ik op zoek gegaan naar recepten met dezelfde ingrediënten voor de mini en voor ons en combineerde die bij elkaar

In deze terugkerende blogpost combineer ik aan de hand van verschillende leeftijdscategorieën en groenten of fruit, twee verschillende recepten voor de grote en de kleine eter inclusief een boodschappenlijst.

Deze keer is het de beurt aan: broccoli
Ongetwijfeld heeft broccoli al eens op het menu gestaan en is een erg geschikte groente om vanaf een jonge leeftijd aan te bieden.Dit recept is geschikt voor kinderen vanaf 7 maanden.

Voor de kleine eter: broccoli, kikkererwten en kokos


Broccoli is lekker en supergezond, het bevat veel vitaminen en beschermt zelfs tegen Alzheimer en kanker. Doe daar kikkererwten bij – comfort food bij uitstek – en je hebt al een heerlijk maaltje. En met een beetje geraspte kokos weet je helemaal niet wat je proeft!

Het recept en nog veel inspiratie voor de kleine eter kun je vinden op het blog: Koken voor mijn dochter

Voor de grote eter: Indiase curry met broccoli

Deze vegetarische curry zit boordevol gezonde en voedzame groentes. Kikkererwten zitten vol koolhydraten en vezels. Bovendien zitten er veel eiwitten, ijzer en B-vitamines in. Dankzij deze samenstelling zijn ze een volwaardige vleesvervanger.

Een ander pluspunt van de kikkererwt is zijn hoge gehalte aan tryptofaan. Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat je lichaam niet zelf aanmaakt, je kunt het alleen uit voeding halen. Je hebt trypofaan nodig voor de aanmaak van serotonine. Er zijn aanwijzingen dat serotonine je stemming verbetert en ervoor zorgt dat je beter slaapt. En laat dat nu net iets zijn waar je met een kleine uk die mogelijk nog niet alle nachten goed doorslaapt behoefte aan hebt.

Dit recept (en foto) komt van het blog Piens keuken.

boodschappenlijst voor 2 grote en 1 kleine eter

1 blik kikkererwten
1 broccoli
1 ui
3 knoflook tenen
2 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1 el mosterdzaad
0,5 blik kokosmelk
1  kleine wortel
1 handje geraspte kokos

in huis:
peper en zout