De kledingbieb voor baby's

Who Made My Clothes

Deze week is het Fashion Revolution week. Vijf jaar geleden, op 24 april 2013, stortte in Bangladesh de kledingfabriek Rana Plaza in. Meer dan 1135 mensen kwamen om het leven en er vielen meer dan 2500 gewonden. Al snel bleek dat kledingmerken die wij in het Westen dragen, in deze onveilige fabriek hun kleding lieten maken. Het instorten van Rana Plaza werd wereldnieuws.

Rana Plaza bleek ook het topje van de ijsberg. Onveilige fabrieken, veel te lage lonen, kinderarbeid en milieuvervuiling bleken aan de orde van de dag in de mode-industrie. Door deze ramp en documentaires als True Cost die volgde, werd wereldwijd het grote publiek geconfronteerd met de donkere kant van de in het Westen geportretteerde glamoureuze mode-industrie.

Om de industrie hierop te attenderen stellen we de vraag #whomademyclothes

Dit is de post die ik heb geplaatst.

Doe je ook mee? 

Meedoen is heel eenvoudig, selecteer een foto van jezelf en tag daarin de merken van de kleding die je draagt, post hem om social media en begeleid hem met de hashtag #whomademyclothes. 

Jouw post maakt impact: De afgelopen jaren vroegen meer dan 100 000 mensen merken #WhoMadeMyClothes en elk jaar vertellen meer dan 3600 producenten #IMadeYourClothes. Mede door publieke druk, heeft de regering van Bangladesh het minimumloon van kledingarbeiders met 77% verhoogd tot $ 68 per maand. 318 Grote merken en retailers hebben ACT ondertekend om leefbare lonen te bereiken voor arbeiders met in de hele industrie geldende collectieve arbeidsovereenkomsten die gekoppeld zijn aan inkooppraktijken.  

Wil je meer doen?
Alle kleding die je huurt bij BIEBY is op een eerlijke manier en duurzame manier geproduceerd en kun je je mini met een gerust hart aantrekken. Past jouw kleintje niet meer in de maten die BIEBY aanbiedt, kijk dan eens op het onlangs gelanceerde Little Green Company waar je veel mooie items van duurzame merken vindt en voor jezelf zijn er prachtige pareltjes te vinden bij The Next Closet

Wil je meer weten over Fashion Revolution Week en de evenementen die deze week worden georganiseerd neem dan een kijkje op de website