De kledingbieb voor baby's

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of zijn er dingen niet duidelijk? Misschien staat het antwoord op je vraag hier wel tussen. Mocht het antwoord er niet tussen staan dan kun je altijd een berichtje sturen naar info@bieby.nl.

lenen

Op dit moment is BIEBY een web-only service wat betekent dat we nog geen fysieke locatie hebben. Mocht er genoeg vraag naar zijn dan is er altijd de mogelijkheid dat we deze in de toekomst openen.

Jazeker, je kunt zelf via de webshop het aantal items bepalen dat je wilt lenen. De leenperiode is vastgesteld op minimaal 4 weken. Daarna kun je het pakket retourneren en hoef je geen nieuwe bestelling te plaatsen. We hopen uiteraard dat je dit wel zult gaan doen.

Je huurt de kleding bij BIEBY minimaal voor 4 weken, maar je kunt vooraf ook kiezen voor een leentermijn van 8 of 12 weken. Ook kun je bij het aflopen van de huurtermijn besluiten om de items langer te huren. We werken dan met een daghuur per item en de periode dat je de items langer houdt wordt achteraf via een maandfactuur in rekening gebracht.

 

Je betaalt bij BIEBY alleen voor de periode dat je het artikel gebruikt dus de leenperiode gaat in op de dag dat het wordt bezorgd of de eerste poging tot bezorgen wordt gedaan

Je kunt de items wisselen door ze via de post aan ons retour te sturen. Gebruik hiervoor de originele verpakking en het retourlabel dat je van ons ontvangt.

Je leent de kleding voor minimaal 4 weken en daarna kun je het wisselen zodra het te klein is of je toe bent aan iets anders. Plak het retouritem op het pakket en stuur het aan ons retour en stel zelf je nieuwe pakket samen op de site en plaats je bestelling.

verzenden en retouren

We leveren overal in Nederland waar een persoon een pakketje kan aannemen.

We verzenden de pakketten via PostNL en de kosten voor een verzenden en retourneren zijn in totaal 10 euro.
Bestel je voor meer dan 25 euro dan is de retour gratis en bestel je voor meer dan 50 euro dan is verzending en retour gratis. 

Je leent standaard items voor 4 weken (of langer als je hiervoor bij het afrekenen kiest). Je verstuurt het pakket na afloop van de leenperiode aan ons retour. Als dit op een zondag valt, mag het pakket op de maandag verstuurd worden. Een aantal dagen voordat de huurperiode afloopt ontvang je van ons een mail en kun je het pakket aan ons terugsturen.

Nee, je kunt zelf bepalen wanneer je welke items terugstuurt en kunt dus ook items van meerdere zendingen samenvoegen. De kosten voor extra retourzendingen zijn wel voor je eigen rekening.

Mocht je het retourlabel zijn kwijtgeraakt of wil je het adres zelf op het pakket schrijven? Je kunt voldoende gefrankeerde pakketten retourneren naar

BIEBY
Postbus 59071
1040 KB AMSTERDAM

Je hebt het recht om binnen 14 dagen je items retour te sturen. Retourneren mag bij items waarvan het (BIEBY) label niet is verwijderd. Je kunt je retour aanmelden via retour@bieby.nl. Vermeld daarbij je ordernummer en stuur vervolgens de items in de originele verpakking terug naar het volgende adres:

BIEBY
Postbus 59071
1040 KB AMSTERDAM

Het bedrag wordt binnen 14 dagen nadat we de items hebben ontvangen teruggestort inclusief verzendkosten.

NB: De kosten voor het terugsturen zijn wel voor eigen rekening.

Alle kleding wordt bij terugkeer gecontroleerd en professioneel gereinigd dus je kunt de items ongewassen aan ons retour sturen.


We maken voor het reinigen van de kleding gebruik van de biologische producten. Deze vrij zijn van allergenen zodat ze absoluut veilig zijn voor de gevoelige babyhuid.

kleding

We willen dat je baby bij BIEBY de kleding gebruikt en draagt alsof het je eigen kleding is. Onze collectie is getest op duurzaamheid en kwaliteit en erop gemaakt om lang(er) mee te gaan.

Stuur kapotte of kleding met vlekken die er niet meer uit gaan gewoon retour en we bekijken hoe we dit kunnen oplossen.

We geven dus niet direct een boete maar werken met een zogenaamde kruiskaart. Mocht je een item hebben met (onherstelbare) schade dan heb je de keuze uit twee opties:

  • Een kruisje op je kaart
  • Het item overnemen voor de huidige waarde

Zodra je 3 kruisjes op je kaart hebt vragen we bij het vierde ongelukje de dagwaarde van het beschadigde item. Deze mag je dan uiteraard houden. Na 3 kruisjes begin je weer met een nieuwe kruiskaart. De kruiskaart wordt digitaal bijgehouden en kun je vinden in je account.

We werken bij BIEBY met 3 categorieën kleding

Nieuw: dit is nieuwe kleding waar de originele kaartjes nog aanzitten.
Zo goed als nieuw: Dit zijn items die al wel een paar keer zijn gedragen en gewassen maar die er nog bijna ongedragen uitzien.
Gedragen: Dit zijn items die meerdere keren gedragen en gewassen zijn. We bieden bij BIEBY alleen kleding aan die nog in goede conditie is dus altijd zonder opvallende vlekken en opvallende reparaties.

Bij elk item op de website staat vermeld in welke staat het item is en welke prijs daarvoor wordt gevraagd. Soms is het mogelijk dat je zelf bij een item per maat de staat kunt kiezen.

In onze collectie vind je merken die allemaal zijn getoetst of bewust en duurzaam bezig zijn. Dit betekent dat ze een eerlijk loon betalen aan arbeiders en zoveel mogelijk werken met duurzame en organische materialen. BIEBY heeft de doelstelling om binnen 2 jaar alleen maar items aan te bieden die gemaakt zijn van organisch materiaal (GOTS).

We maken voor het reinigen van de kleding gebruik van de biologische producten, deze zijn vrij van allergenen zodat ze absoluut veilig zijn voor de gevoelige babyhuid. Daarnaast stomen we alle gedragen en zo goed als nieuwe producten voordat ze opnieuw worden uitgeleend.

Wij doen ons best om items te selecteren die gemakkelijk met de bonte was meekunnen en op 30 of 40 graden gewassen kunnen worden.  Als er items zijn met een afwijkende was instructie dan staat dit zowel op de website als op de orderbon vermeld. Je mag de kleding ongewassen retour sturen naar BIEBY.

In principe kun je de items uit de collectie van BIEBY niet kopen. Alleen in het geval van (onherstelbare) schade heb je de mogelijkheid om het item tegen huidige marktwaarde te kopen.

Als een artikel niet retour komt bij BIEBY wordt ook de huidige marktwaarde van het kledingstuk in rekening gebracht en ontvang je hiervoor een factuur. Als een kledingstuk gestolen is kun je deze factuur gebruiken bij je verzekering.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf kleding in te brengen. We zijn wel aan het bekijken of we dit in de toekomst mogelijk kunnen maken.

cadeau

Jazeker, we hebben cadeaubonnen beschikbaar waarbij je zelf een bedrag kunt uitkiezen. Je kunt de cadeaubon naar jezelf opsturen of direct aan de persoon aan wie je de bon cadeau doet. Je vindt de bonnen hier.