De kledingbieb voor baby's

BIEBY is de nieuwste kledingbieb voor baby’s

Duurzame oplossing voor snelle groeiers

Amsterdam, 23 januari 2018 - Vandaag is BIEBY.nl gelanceerd, de online kledingbibliotheek voor kinderen met maat 50 tot en met maat 92. Dankzij BIEBY hoeven ouders niet elke drie maanden nieuwe kleding voor hun snel groeiende kind te kopen. In plaats daarvan huren ze bij BIEBY duurzame en verantwoorde kleding uit de laatste collecties. Ouders bepalen zelf welke sets ze huren, hoelang en in welke prijsklasse. BIEBY biedt collecties van onder andere kwalitatieve en hippe merken als Kidscase, Noeser en Little Indians.

Zo werkt BIEBY
Op bieby.nl wordt een uitgebreide collectie aangeboden van duurzame en kwalitatieve kindermerken in de maten 50 tot en met 92. In plaats van items te kopen, worden de kleren ‘geleend’. Ouders en verzorgers kunnen de items zo lang lenen als ze willen (met een minimum van 4 weken) en kunnen het wisselen voor andere items zodra ze te klein zijn of ze toe zijn aan iets anders. BIEBY biedt de keuze uit kledingstukken in drie prijsklassen: nieuwe ongedragen items, zo goed als nieuwe items die slechts enkele malen zijn gedragen en gedragen items. Zodra de items retour komen worden ze professioneel gereinigd en gecontroleerd voordat ze opnieuw worden verhuurd.

Ongelukje is geen probleem
BIEBY wil dat een kind kleding draagt alsof het zijn of haar eigen kleding is, dus ongelukjes zijn voor BIEBY geen probleem. Items met onherstelbare schade of vlekken worden tot drie keer toe gewoon retour genomen. Pas daarna worden er kosten in rekening gebracht.

BIEBY is duurzaam en voordelig
De merken die worden aangeboden bij BIEBY zijn allemaal geselecteerd op duurzaamheid en onder eerlijke omstandigheden geproduceerd. De kleding van BIEBY wordt meerdere malen door meerdere kinderen gedragen waardoor de items optimaal gebruikt worden. Door gebruik te maken van gedragen items van BIEBY kunnen kinderen modieuze en kwalitatieve items dragen voor ongeveer 1/3 van de aankoopprijs. Het huren van deze kwalitatieve en modieuze items kost op deze manier hetzelfde als kopen bij een grote (niet duurzame) keten.

Van baby naar BIEBY
BIEBY is het tweede ‘kind’ van Diane van Ieperen. Al heel lang stond de creatie van een eigen duurzaam kledinglabel op haar verlanglijstje. De geboorte van haar zoontje in augustus 2016 bracht daar verandering in. Hij groeide binnen de kortste keren uit zijn garderobe, wat haar op het idee bracht om geen nieuw merk te introduceren, maar om met BIEBY een duurzaam en economisch alternatief te bieden. Duurzaamheid, natuurbehoud en verantwoord produceren staan bij de inkoop voor BIEBY voorop. Naast natuurlijk mode want wat is er nou leuker dan dat je eigen mini altijd fashion forward voor de dag komt?